הצלחות המשרד
החלטות סירוב של רשות האוכלוסין וההגירה בענייני הסדרת מעמד, הגירה ואזרחות לישראל אינן סוף פסוק, ״המילה האחרונה״ היא בסופו של דבר של בתי המשפט. הנה כי כן, הסדרת מעמד בהתאם לדיני ההגירה בישראל והגשת בקשה להסדרת מעמד אינם דבר של מה בכך, בין אם אתם נשואים ובין אם אתם מקיימים חיים משותפים עם אזרח או אזרחית ממדינה זרה, או בין אם אתם מעוניינים להזמין עובד זר או תייר לישראל.
בעמוד זה יעמדו לרשותכם שלל פסקי דין של בתי המשפט העליון והמחוזי- הלכות רבות ומגוונות שמסייעות בבקשות להסדרת מעמד, הגירה ובקשות אזרחות ישראלית, יחד עם זאת מומלץ להיעזר בעו"ד המומחה לענייני הגירה לישראל והסדרת מעמד- חסכו לכם זמן יקר והימנעו מעוגמת נפש עקב החלטות סירוב של משרד הפנים וקבלו ייצוג משפטי על ידי מביני דבר.
מענה מקצועי
ודיסקרטי
עו"ד מורן לוי
054-268-9690
עו"ד דניאל כפיר
050-559-3610

פסק-דין בו חויבה רשות האוכלוסין לרשום קטינה כבתן של שתי נשים – שאחת מהן טרנסג'נדרית אשר מזרעה נולדה הקטינה – זאת, בהסתמך על תעודת לידה מארצות הברית; נקבע, כי לפי הלכה מושרשת, כאשר הבקשה לרישומו של ההורה הנוסף נתמכה בתעודה ציבורית תקפה, על פקיד הרישום לרשום את הפרטים המבוקשים בהתאם לתוכנה; בהקשר זה, אין להבחין בין רישום הורותו של הורה נוסף בנסיבות של זיקה משפטית בלבד, לבין רישום הורות המושתת גם על זיקה ביולוגית.

חוק השבות נדרש להסדרת זכויות של בני משפחה של יהודי אגב עלייה לארץ. תכליתו העיקרית של חוק השבות היא לאפשר לכל יהודי באשר הוא לעלות לישראל. כנגזרת מכך ניתנה הכרה לתכלית משנית שלו – לשמור על אחדות משפחתו של יהודי המבקש לעלות ארצה, הכול בהתאם למעגלי הזכאות ששורטטו בו. ביסוד סעיף 8(א) לחוק האזרחות תכלית דומה במהותה, לשמור על התא המשפחתי של המתאזרח בישראל

הסמכות לאשר בקשה למתן רישיון ישיבה בישראל מטעמים הומניטריים מיוחדים, נתונה למנכ"ל הרשות, הפועל מכוח נוהל 5.2.0022 "נוהל טיפול בבקשות לקבלת מעמד מטעמים הומניטריים מיוחדים" (4.12.2023).

על מנת שאדם יקבל מעמד של פליט וייהנה מן ההגנות המוקנות באמנה, עליו להוכיח את קיומם של ארבעה יסודות: פחד מבוסס היטב מפני רדיפה; הטעם לרדיפה ומקורה הם על רקע אחת מעילות האמנה – גזע, דת, אזרחות, לאום, השתייכות לקבוצה חברתית מסוימת, או השקפה מדינית-פוליטית; הימצאותו של מבקש המקלט מחוץ למדינתו בשל אותו פחד; היעדר יכולת או חוסר רצון מצד מבקש המקלט לזכות להגנה של מדינתו בשל הפחד האמור.

כדי שיהודי ייחשב מומר לדת אחרת עליו לנקוט צעדים קיצוניים. עליו להיכנס לליבה של הדת האחרת. קביעה שמאן דהוא 'משומד' דורשת הזדהות עם הדת האחרת והתנהגות בהתאם. משמע, הבדיקה מתבצעת על פי מכלול של גורמים: התנהגות, כוונה, מודעות, הצהרה ונכונות להיכנס לתוככי הדת האחרת ולאמץ את סמליה.
