מעמד בישראל להורה של חייל

מתי הורה של חייל זכאי לקבל זכות של מעמד בישראל

חייל בשירות סדיר אשר משרת בצה"ל לפחות שנה ונקרא לשרת מעל 18 חודשים זכאי שהוריו יקבלו מעמד בישראל מרשות ההגירה והאוכלוסין.

הלכה למעשה, אמו או אביו הבילוגיים של חייל המתגוררים בחו"ל זכאים לקבל מעמד ואשרה לשהות בישראל לצד בנם או בתם במהלך השירות הצבאי.

יחד עם זאת, קבלת רישיון ישיבה בישראל מכוח חוק הכניסה לישראל התשי"ב-1952 להורי החייל אינה מקנה להם זכות לבקש כניסה של קרובי משפחה נוספים.

לצורך הטיפול בבקשה נדרשים תעודת לידה של ההורה ושל החייל כמובן מאומתת ומתורגמת כדין.

בנוסף, תעודה ציבורית על המצב האישי של המוזמן ממדינתו ותעודת יושר שהונפקה בחצי השנה עובר לבקשה המאשרת שאיו לו עבר פלילי ו/או הרשעות כלשהן מאומתת ומתורגמת.

על החייל להמציא אישור של קצין העיר על שירות בצה"ל ובו מועד תחילת השירות ומועד סיום השירות.

בנוסף,  על החייל להצהיר בארץ והוריו להצהיר בפני קונסול ישראל שהם מודעים ומסכימים כי לא ינתן מעמד לבני משפחה נוספים.

בשלב הראשון ההורים יקבלו אשרת כניסה מסוג ב/2 לשלושה חודשים ובשלב השני עם הגעתם לישראל הנם זכאים לקבל מעמד של תושב ארעי מסוג א/5 ובסה"כ לתקופה של ארבע שנים.

יש לציין, כי בתקופה זו הנם זכאים לקבל אינטר ויזה המאפשרת להם לצאת מישראל ולחזור אליה .

בשלב השלישי ולאחר ארבע שנים ההורים זכאים לקבל מעמד של תושב קבע ובשלב הרביעי ולאחר שנה ותושבי קבע יוכלו ההורים להתאזרח, התאזרחותם לא תותנה בוויתור על אזרחות קודמת.

כמובן שמהצד של החייל הינו חייב להשלים את שירותו הסדיר, מנגד לא ינתן ו/או יוארך מעמד להוריו של חייל  אשר לא השלים את שירותו הצבאי מסיבות של משמעת ו/או השתמטות מהשירות ו/או הורשע בדין ו/או חבלה שנגרמה כתוצאה מהתנהגות חמורה מצד החייל.

בכל פנייה לרשות ההגירה והאוכלוסין ולמשרד הפנים רצוי להתייעץ עם עו"ד הבקי בתחום, ההגירה ו/או משרד הפנים משרד עו"ד דניאל כפיר ומורן לוי מתמחה בדיני הגירה ובעל הצלחות רבות והנך מוזמן לפנות אלינו לקבלת הייצוג המתאים לך.