כיצד ניתן לשחרר עובד זר ללא ויזה מהכלא

 

כאשר עובד זר ששוהה בישראל ללא אשרת שהייה או ויזה כדין והופעלו כנגדו אמצעי אכיפה על ידי פקחי ההגירה, הוא נלקח למשמורת במתקן גבעון ברמלה ויש צורך בהגשת הודעת הערעור המכוונת נגד ההחלטה לביטול רישיון השהייה של העובד הזר שבעקבותיה הוצא נגדו צו משמורת והרחקה.

 

לאיזה בית דין יש להגיש את הערר

הסמכות לבחון החלטה לביטול רישיון השהייה למתן צו הרחקה נתונה לבית הדין לעררים ולא לבית הדין למשמורת. למותר לציין כי המערער רשאי לשקול להגיש ערר על ההחלטה לביטול רישיון השהייה שלו ובמסגרתו אף להעלות טענות בעניין המשמורת או השחרור בערובה, וזאת בהתאם לסעיף 13כד(ג)(1) לחוק.

 

מהי עילת השחרור

סעיף 13ו לחוק מסדיר אפשרות שחרור בערבה במשמרת על ידי הממונה. הסעיף קובע:

 

"13ו. (א)     ממונה ביקורת הגבולות רשאי לשחרר בערובה שוהה שלא כדין בהתאם להוראות בסעיף זה; לא ישוחרר בערובה שוהה שלא כדין אלא אם כן התקיים בו אחד מאלה:(1) השתכנע ממונה ביקורת הגבולות כי שהייתו הבלתי חוקית יסודה בטעות או בתקלה שבתום לב, וכי יצא מישראל במועד שקבע לו;(2) השתכנע ממונה ביקורת הגבולות כי יצא מישראל בעצמו בתוך מועד שקבע לו, וכי לא יהיה קושי באיתורו אם לא יצא בעצמו במועד שנקבע;(3) השתכנע ממונה ביקורת הגבולות כי מחמת גילו או מצב בריאותו החזקתו במשמורת עלולה לגרום נזק לבריאותו, או שקיימים טעמים הומניטריים מיוחדים אחרים המצדיקים את שחרורו בערובה, לרבות מקום שעקב החזקה במשמורת ייוותר קטין בלא השגחה;(4) הוא שוהה במשמורת יותר מ-60 ימים ברציפות".

 

עילה נוספת

העובד הזר שוהה במשמורת לפחות 60 יום ברציפות, דבר שמגביר עד מאוד את האפשרות להתערב בהחלטה להשמתו במשמורת שחרורו בערובה בשלב זה .

 

ייצוג משפטי של עובדים מהגרים ועובדים זרים

משרדנו מתמחה בדיני כניסה והגירה לישראל-הסדרת מעמד בכלל והגשת ערעור מינהלי על פסקי דין של בית הדין לעררים בפרט.

ניתן לתאם פגישה ללא לעולת ואני נבחן עבורכם את סיכויי הצלחת הערעור