הארכת הרישיון לעובד זר לשם המשך העסקתו מטעמים הומניטריים

הארכת הרישיון לעובד זר לשם המשך העסקתו מטעמים הומניטריים, אינה דבר של מה בכך, ובדרך כלל רוב הבקשות נדחות משום שהן אינן עומדות בדרישות החוק. נשאלת השאלה, מה כן ניתן לעשות ובאיזו דרך מומלץ לפעול למורך הארכת ויזה לעובד זר?

בבית המשפט נקבע כי

הארכת הרישיון לעובד זר לשם המשך העסקתו מטעמים הומניטריים לאחר חלוף תקופת ההעסקה המותרת יכולה להיעשות פעם אחת בלבד. בהינתן כי בקשה קודמת שהוגשה בעניינה של העובד להארכה מטעם זה התקבלה – הרי ששר הפנים אינו מוסמך להאריך את האשרה לשם העסקתה על ידי מטופל שני, הוא המערער משכך פני הדברים, אף מבלי להידרש לנימוק האחר שעניינו בהגשת הבקשה לאחר חלוף פרק הזמן שניתן להגשת בקשות, לא קמה עילה להתערב באופן שבו פעלה המשיבה ובדחיית הערר על ידי בית הדין לעררים על הסף. איני מתעלם מהנסיבות הבריאותיות והאחרות, ואכן המדובר במי שעל פני הדברים נזקק לעזרה ומקבל אותה בצורה מיטבית. עוד איני מתעלם מהקושי שיכול להתעורר מההכרח בהחלפת מטפל, ואולם כפי שציינתי לעיל החוק אינו מאפשר להיעתר לערעור.

ועוד נקבע כי

"בין היתר, בשל אי התקיימותה של דרישה זו, נדחתה הבקשה על הסף על ידי משרד הפנים בהחלטה הנ"ל. זהו גם הבסיס לפסק דינו של בית הדין. … מדרישה זו של הדין לא ניתן להתעלם. היא מהווה תנאי בל יעבור, אשר נקבע בחקיקה ראשית, לגיבוש הסמכות הקבועה בסעיף 3א(ב1) לחוק. אין מדובר בעניין טכני, כי אם בעמידה על דרישה מהותית ברורה, אשר נקבע בחוק באופן מפורש .

אכן, המערערים אינם מתמודדים בערעורם באופן ממשי עם העובדה, שבמקרה זה לא מתקיימת הדרישה המהותית שבסעיף 3א(ב1)(1)(ג) לחוק. המערערים מפנים להיבט ההומניטרי של בקשתם, ובכלל זה גילה של המערערת; חוליים שונים מהם היא סובלת; מצבה הרפואי של בעלה; הקושי באיתור מטפלים מתאימים; תנאי הדיור בו היא מתגוררת; ועוד. ברם, אין בהיבט זה כדי לשנות מהוראות הדין, המתנות את הסמכות להיעתר לבקשה בקיומו של התנאי האמור.

כן טוענים המערערים, כי למשיב נתונה סמכות טבועה בהקשר זה. אף טענה זו אינה יכולה לסייע למערערים. אכן, בכל הנוגע לפרקי הזמן שנקבעו לשם הגשת הבקשה, פסק בית המשפט העליון בבר"מ 6612/19 רשות ההגירה והאוכלוסין נ' פלוני (31.12.2019), כי לשר הפנים סמכות להאריך את המועד שנקבע בחוק, וכי יש להפעיל שיקול דעת פרטני בעניין זה. ברם, פסיקה זו אינה נוגעת לתנאים המהותיים הקבועים בדין, אכן, עניינה של המערערת מעורר, במישור האנושי, אהדה. ברם, אין בכך כדי לבסס סמכות לבית הדין, או למשיב, לסטות בעניינה מהוראות הדין המחייב.

 

עורך דין להארכת אשרה

ראינו כי, בהתאם לבית לפסיקת בית המשפט הארכת הרישיון לעובד זר לשם המשך העסקתו מטעמים הומניטריים תידחה על הסף כאשר הבקשה אינה עונה על דרשיות החוק ולכן בטרם הגשת הבקשה, מומלץ לבחון בכובד ראש, הגשה של בקשות אחרות- כגון בקשת מקלט, בקש הומניטרית כללית, בקשה למתן מעמד מכוח זוגיות, הכל בהתאם לנסיבות המקרה.

 

ניתן לפנות למשרדנו העוסק בתחום ההגירה ואנו נבחן את סיכויי הצלחת הבקשה בנתיב הרלוונטי והיעיל ביותר עבורכם.